Αυτιστικό παιδί έφτιαξε το μεγαλύτερο αντίγραφο του Τιτανικού στον κόσμο με 56.000 τουβλάκια Lego

Posted by   ΣΠΥΡΟΣ ΓΚΛΙΑΤΗΣ
20/04/2018

Ένα αυτιστικό αγόpι που δημιούργησε το μεγαλύτερο αντίγραφο του Τιτανικού στον κόσμο με τη χρήση Lego όταν ήταν δέκα ετών, μίλησε για το πώς η διαδικασία τον βοήθησε να βελτιώσει την κατάστασή του.

Ο Brynjar Karl Bigisson από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας αποφάσισε να κατασκευάσει το γιγαντιαίο πλοίο, δημιούργημα το οποίο εμπνεύστηκε από μία βόλτα στην παραλία με τον παππού του.

Ο Bigisson, ο οποίος είναι σήμερα 15 ετών, ξόδεψε πάνω από 700 ώρες (11 μήνες) για να φτιάξει το αριστούργημά του – χρησιμοποιώντας 56.000 τουβλάκια lego για να το πετύχει. Το πλοίο είναι επίσης 8 μέτρα μήκος και 1,5 μέτρα ύψος.

Αυτιστικό παιδί έφτιαξε το μεγαλύτερο αντίγραφο του Τιτανικού στον κόσμο με 56.000 τουβλάκια Lego - Εικόνα 2

Ο Brynjar θυμάται να παίζει με τα Legos για ώρες από τότε που ήταν 5 ετών. “Μερικές φορές έχτιζα με τη χρήση οδηγιών και μερικές χρησιμοποιούσα τη δική μου φαντασία.” είπε.

“Όταν ταξίδεψα με τη μαμά μου στη Legoland στη Δανία και είδα για πρώτη φορά όλα τα εκπληκτικά μεγάλα μοντέλα γνωστών σπιτιών και αεροσκαφών, τοποθεσιών και πλοίων, τότε σκέφτηκα να φτιάξω κι εγώ το δικό μου μοντέλο Lego.”

Αυτιστικό παιδί έφτιαξε το μεγαλύτερο αντίγραφο του Τιτανικού στον κόσμο με 56.000 τουβλάκια Lego - Εικόνα 3

“Μέχρι την ηλικία των 10 ετών, άρχισα να σκέφτομαι την κατασκευή του τιτανικού σε Lego.”

Για να ολοκληρώσει το έργο βασίστηκε στη βοήθεια του παππού του Ogmundsson, ο οποίος είναι μηχανικός.

Ο Ogmundsson έφτιαξε το αρχικό σχέδιο του τιτανικού σε μέγεθος Lego και τον βοήθησε στο να υπολογίσει πόσα μικροσκοπικά τούβλα θα χρειαζόταν για να δημιουργήσει το μοντέλο.

Επίσης, η οικογένεια και οι φίλοι του τον βοήθησαν να αγοράσει τα τούβλα.

Αυτιστικό παιδί έφτιαξε το μεγαλύτερο αντίγραφο του Τιτανικού στον κόσμο με 56.000 τουβλάκια Lego - Εικόνα 4

Η μητέρα του, Bjarney Ludviksdottir, δήλωσε: “Όταν το παιδί σας έχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον, ένα όνειρο, μία αποστολή ή έναν στόχο, πρέπει να κάνετε τα πάντα για να το βοηθήσετε να φτάσει εκεί που θέλει. Ακούστε το προσεκτικά και προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να υποστηρίξετε το παιδί σας να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Ίσως να είναι η καλύτερη επένδυση που κάνατε ποτέ για το παιδί σας.”

Αυτιστικό παιδί έφτιαξε το μεγαλύτερο αντίγραφο του Τιτανικού στον κόσμο με 56.000 τουβλάκια Lego - Εικόνα 5

“Τα όνειρα μας δίνουν δύναμη και κανείς δεν μπορεί να μας τα στερήσει.”

Πριν από την έναρξη του έργου, ο Brynjar δήλωσε ότι είχε δυσκολία στην επικοινωνία, η οποία λέει ότι τον έκανε δυστυχισμένο και μοναχικό. Τώρα, έχει αυτοπεποίθηση και δίνει συνεντεύξεις για το έργο του.

“Όταν ξεκίνησα το έργο, είχα ένα άτομο που με βοηθούσε στο σχολείο σε κάθε μου βήμα, αλλά σήμερα, διαβάζω χωρίς καμία υποστήριξη,” είπε.

Αυτιστικό παιδί έφτιαξε το μεγαλύτερο αντίγραφο του Τιτανικού στον κόσμο με 56.000 τουβλάκια Lego - Εικόνα 6


http://www.newside.gr/2018/04/autistiko-paidi-eftiakse-megalitero-antigrafo-titanikou-ston-kosmo-56000-touvlakia-lego/#

ΜΟΝΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ